Cupexit mot Lysekloster

Postet av Martin Berild Aspelund den 1. Mai 2024

1.mai viste gradestokken 20 grader, og over 800 tilskuere ønsket seg en reprise av forrige ukes cuptriumf mot Kongsvinger. Dagens motstander, divisjonskollega Lysekloster, hadde slått ut Fana og Stord på sin vei til tredje runde. Med hjemmeseier ville Kjelsås ta seg videre til 4. runde for fjerde gang i historien.

1.omgang

Innledningen av kampen preges av mye dueller og enkle balltap hos begge lag, men Kjelsås tar gradvis over initiativet i oppgjøret.

12’ SJANSE KJELSÅS! Filip Oprea fører ballen i høy fart mot mål før han slipper videre til en godt plassert Patrick Siu Askengren på 16 meter. Avslutningen i nærmeste er lur, men keeper avverger med en god beinparade.

20’ SJANSE KJELSÅS! Jens Aslaksrud og Eivind Willumsen kombinerer fint. Sistnevnte kommer til skudd fra 18 meter, men keeper får slått til corner. Samme mann kommer til avslutning like utenfor sekstenmeteren etter at corneren heades ut i returrom. Denne gangen går ballen utenfor.

Gjestene så tilsynelatende ufarlige ut, men etter halvtimen slo de til to ganger rett etter hverandre.

32’ 0-1. MÅL LYSEKLOSTER. Lysekloster vinner et innkast høyt i banen og setter det opp. Kastet mot første stolpe stusses videre på bakerste, hvor de hvitkledde har revet seg løs. Ballen settes kontant i mål fra kort hold.

38’ 0-2. MÅL LYSEKLOSTER. Bortelaget har virkelig fått momentum etter scoringen. Når ballen havner på 20 meter prøver de lykken, og får drømmetreff. Ballen suser i vinkelen, helt utagbar, og Lysekloster har doblet ledelsen.

Et innøvd frisparktrekk like før pause ga imidlertid Kjelsås et håp.

43’ 1-2. JONATHAN STURE!! Ayub Mahammed blir felt på kanten av sekstenmeteren, og får frispark. Olav Øby lurer hele Lysekloster med å slå en kort pasning 45 grader til en godt plassert Sture. Han får ikke et kjempetreff, men det er nok til å overliste keeperen. Ballen sniker seg inn!

2.omgang

I pausen ble det foretatt to bytter. Leo Bech Hermansen og Kristian Eriksen kom inn, de samme som var med på å snu cupkampen mot Kongsvinger forrige onsdag. Kampbildet etter pause var som forventet, et Lysekloster som forsvarte ledelsen, mens Kjelsås presset på for utligningen.

74’ Vi har hatt mest ballbesittelse etter pausen, men har ikke klart å skape noen åpenbare målsjanser. Lysekloster ligger lavt, men har stått godt imot så langt.

77’ SJANSE KJELSÅS! Oprea kaster seg heroisk nede ved krittet, og får til et godt innlegg. Pasningen treffer Hermansen, men forsøket går høyt over mål.

83’ SJANSE KJELSÅS! Øby sitt hjørnespark er godt slått, og Simen Olafsen vinner i lufta, men headingen går rett på keeper.

87’ SJANSE LYSEKLOSTER! Bortelaget varter opp med dagens vakreste angrep, men alene med keeper misbruker de sjansen til å avgjøre kampen rett før slutt. Skuddet går like utenfor målet.

Dommeren blåser til fulltid med stillingen 1-2 til Lysekloster etter en kamp hvor Kjelsås dominerte banespillet, men ikke var skarpe nok foran mål. Dermed er cupeventyret over for denne gang. Vi takker alle for fremmøtet og håper å se mange på kamp allerede lørdag kl. 14.00 når vi møter Follo.

Resultat: Kjelsås 1-2 Lysekloster

Mål: Jonathan Sture

Målgivende: Olav Øby